Sjøareal i Brattørbassenget leies ut

Nå kan du leie sjøareal i Brattørbassenget for aktiviteter som gagner publikum og Trondheims befolkning!

– Vi ser at badestueanlegget på Nyhavna har blitt svært populær. I lys av dette har det kommet inn flere henvendelser fra ulike aktører i næringslivet for å opprette lignende aktiviteter på sjøsiden, sier saksbehandleren Maria K. Undheim i Trondheim Havn IKS.

Området rundt Brattøra har de siste årene utviklet seg ved etablering av Powerhouse og BI, samt utbygging av Clarion Hotel og Pirbadet. I tillegg finner du Norges nasjonalmuseum for populærmusikk, Rockheim på stedet.

Etter ferdigstilling av sjøtrappen langs Brattørbassenget, har nå flere og flere besøkende også funnet veien til vannet.

– Å tilrettelegge for attraktive havneområder for lokalbefolkningen og besøkende er noe vi er veldig opptatt av. Vi har nå gleden av å utlyse sjøareal til leie for andre aktiviteter enn båttrafikk, også i Brattørbassenget, forklarer Undheim.

Vannspeil med bygninger til siden på kai.
Brattørbassenget har blitt et populært område med fine attraksjoner. Nå ønsker vi å gjøre sjøsiden enda mer tilgjengelig for publikum. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn

Alle som har et konsept eller en idé de ønsker realisert i Brattørbassenget har mulighet til å sende inn søknad.

– Søknadsfristen er 20. april og deretter vil vi se på alle innkomne søknader. Alle som oppfyller kriteriene, slik som allmenn tilgjengelighet, vil bli vurdert, avslutter Undheim.