Personvernerklæring

Trondheim Havn IKS («TH») behandler alle personopplysninger på en sikker måte og i henhold til Lov om behandling av persondata. Informasjonen på denne siden forklarer nærmere hva det innebærer.

Hvilke opplysninger samler vi inn og hvorfor?

Når du tar direkte kontakt med oss, lagrer vi kun de personopplysningene vi trenger for å kunne behandle din henvendelse. Vi behandler personopplysninger for å oppfylle vårt samfunnsoppdrag og yte tjenester til deg.

Ved bruk av vår nettside blir all informasjon vi får anonymisert, med mindre du oppgir personopplysninger frivillig gjennom vårt kontaktskjema. Vi bruker den anonymiserte informasjonen for å forbedre brukeropplevelsen av nettsiden.

Anonym informasjon

Informasjonskapsler (cookies) fra Google Analytics

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å få statistikk om hvordan besøkende navigerer og bruker sidene våre. Gjennom dette verktøyet får vi for eksempel vite hvilke sider som besøkes, tidspunkt på dagen og hvor lenge de besøkende er på siden. Vi lagrer ingen personopplysninger rundt dette. Google Analytics bruker informasjonskapsler; små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin. For å sikre personvernet ditt bruker vi anonymizeIP, en funksjon som gjør at alle opplysninger som kan identifisere deg, inkludert IP-adresse, blir anonymisert.

nettvett.no kan du lese om informasjonskapsler og se hvordan du administrerer dem i din egen nettleser.

Sikker overføring

Nettstedet vårt bruker kryptering med https. Hvis du vil forsikre deg om at en side er kryptert, vil det stå https i stedet for bare http i nettleserens adressefelt, og de fleste nettlesere vil også vise en hengelås.

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vår nettside) og klient (din datamaskin). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte.

Tilbakemeldinger/brukertester

Fra tid til annen utfører vi nettbasert testing ved bruk av popup-tester eller knapper av typen «Fant du det du lette etter?». Vi ber ikke om personopplysninger ved slike tester, så svarene dine kan ikke spores tilbake til deg.

Informasjon du selv oppgir

Kontaktskjema

Du har mulighet til å kontakte oss eller gjøre bestillinger via egne skjema på nettsiden. Til dette trenger vi å lagre din kontaktinformasjon. Opplysningene som lagres her, deles ikke med andre, og de brukes ikke til andre formål.

Nyhetsbrev/Invitasjoner

Dersom du melder deg på vår nyhetsbrev eller ønsker å få invitasjoner til aktuelle arrangementer og kurs i regi av Trondheim Havn, kan du trekke ditt samtykke til en hver tid.

Tredjepartsløsninger

Når du oppgir din kontaktinformasjon til oss gjennom tredjeparts løsninger, gjelder personvernreglene til disse nettsidene. Dette gjelder:

  • Parkeringsportalen Parka
  • Anløpsportalen Safe Sea Net
  • Go Marina
  • Lydia FDV

Sosiale medier

Når du følger Trondheim Havn IKS på sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter, Youtube og LinkedIn, gjelder personvernreglene til disse nettstedene. Disse bruker informasjonskapsler, web beacons og lignende teknologier for å samle data og kan vise til anonymisert statistikk om brukeradferd for Trondheim Havns sider. Trondheim Havn IKS lagrer ingen personopplysninger om deg når du tar kontakt med oss gjennom sosiale medier. Først når du henvender deg til oss gjennom nettsider, e-post, telefon eller direkte kontakt, blir dine personopplysninger lagret.

Hvem har tilgang til dine personopplysninger?

Trondheim Havn IKS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger. Våre ansatte trenger tilgang til dine personopplysninger for å kunne besvare forespørselen og utføre sine oppgaver.

Dine personopplysninger ivaretas gjennom en databehandleravtale mellom Trondheim Havn IKS og leverandørene som regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til, og hvordan den skal behandles.

Ved all offentlig myndighetsutøvelse har vi rett til å håndtere dine personopplysninger. Dersom det begjæres innsyn i Trondheim Havns dataregistre, jamfør Offentlighetsloven, vil Trondheim Havn IKS være forpliktet til å utlevere etterspurt informasjon.

Hvor lenge oppbevares personopplysninger?

Trondheim Havn IKS holder dine personopplysninger i sine systemer så lenge det er nødvendig for behandlingen av din aktuelle henvendelse og ditt forhold til oss, og i henhold til Bokføringsloven.

Dine rettigheter

Du kan til enhver tid be oss om å gi deg utfyllende informasjon om data vi har lagret om deg, be om korreksjon eller sletting. Unntaket her er fakturainformasjon som vi ihht. Bokføringsloven, må oppbevare i fem år.

Om du har spørsmål knyttet til Trondheim Havn og personvern, kontakt: kristiansen@trondheimhavn.no