Hurtigruta tilbake i Trondheim

Mandag gjenopptok Hurtigruten seilingsplanen fra Bergen, og torsdag anløper MS Finnmarken endelig Pir 1 igjen.

Etter fast ruteplan, vil MS Finnmarken legge til kai på Pir 1 kl. 10.00 torsdag formiddag.

Det er første gang siden 1893 at Hurtigruten er tatt ut av drift, og seilasen markerer den aller første havlinjen som fortsetter cruisetjenesten, siden opphøret i mars på grunn av coronavirus-pandemien.

Med plass til 919 passasjerer, vil det være romslig med plass for de 200 passasjerene ombord MS Finnmarken. Det er først og fremst nordmenn og dansker ombord denne gang.

Tidlig i 2020 hadde skipet den største enkeltstående oppgradering i Hurtigrutenes historie. Flere dekk ble fullstendig omgjort for å skape en helt ny opplevelse om bord. Det er også det eneste skipet som har både svømmebasseng og boblebad på dekk.

Flere skip settes i rute

Gradvis vil Hurtigruten fase inn flere skip i seilingsplanen. Skipene vil seile hver 3. dag fra Bergen, og neste skip ut er MS Richard With, etterfulgt av MS Trollfjord og MS Midnattsol. De vil seile i henhold til godkjent seilingsplan for Kystruten Bergen-Kirkenes, inkludert Geiranger, og ta lokalpassasjerer, gods og feriereisende.

I utgangspunktet er denne ruten med fire skip godkjent av Samferdelsdpartment til 20. Juli. Erfaringene med opptrappingen vil legge grunnlaget for beslutning om nivået på produksjonen videre etter dette. Myndighetenes fortløpende vurderinger knyttet til grensekontroll og reiserestriksjoner følges nøye.

Smittervern ombord

Sommeren 2020 vil Hurtigruteskipene være begrenset til 50 prosent kapasitet, og kapasiteten vil være særlig begrenset i områder som basseng og skipets badstue og treningssenter.

Dette gjør Hurtigruten for å sikre smittevernet:

  • Mannskapet gjennomgår helsesjekk ør de går på jobb. Alle har gjennomført WHOs offisielle covid-19-kurs for hygienerutiner og smittehåndtering.
  • Det er etablert strenge prosedyrer for vask og desinfisering. Det legges spesielt vekt på alle berøringsflater.
  • Tilpasset matservering. Det legges opp til flere bordsetninger, og det serves mat til færre av gangen. På kjøkken er det høye krav til hygiene og kvalitet.

Se også: Slik ivaretas smittevernet på havna

Se Hurtigruten anløpe Trondheim Havn direkte, torsdag kl.10.00

https://youtu.be/HXt8aBpQYHs