Kystlaget overtar Fosenkaia: – En perfekt utstillingsplass

Gjestebryggen «Fosenkaia» utenfor Jernbanestasjonen har offisielt blitt overrekt til Kystlaget.

Kaiområde med små og store trebåter fortøyd
Kystlaget Trondhjem holder til ved Kai 40, Østre kanalhavn i Nidelva. De arbeider for å ta vare på kystkulturtradisjoner med særlig tilknytning til Trondheim. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn

Markering av avtaleinngåelse ble gjennomført torsdag 15.06.2023. Kystlaget i Trondhjem skriver i en pressemelding at målet vil være å utvikle Fosenkaia til Norges fremste veteranbåthavn.

– Kystkulturen har en unik plass. Kystlaget vil kunne få frem dette på en god måte da dette er den perfekte utstillingsplass for gamle fartøy, forteller Havnedriftsjef Terje Meisler, ved Trondheim Havn.    

Flere gjestehavner

For båtgjester som ønsker gjestehavn nært sentrum, vil både Skansen gjestehavn og Brattøra gjestehavn være gode alternativer på gjestehavner i Trondheimsfjorden.

– Brattørbassenget egner seg godt som gjestehavn, med kort avstand til hurtigbåtterminalen og andre aktører som Pirbadet og Rockheim. Området vil også utvikles fremover med nye aktører som skal leie sjøareal, forklarer prosjektleder Maria K. Undheim ved Trondheim Havn.

Det antas at nye aktører på Brattørbassenget vil komme på plass i løpet av 2024.