Stormsenter treffer norskekysten

Fredag treffer et stormsenter Norgeskysten. Vi oppfordrer båteiere om å sikre fortøyninger, og sjøreisende om å følge ekstra godt med på trafikkmeldingene.

Året starter friskt med store nedbørsmengder og mye vind som har ført til innstilte ferger, stengte fjelloverganger og oversvømmelser flere steder i landet. I Trondheim lå tre hurtigruter værfast første nyttårsdag.

Fredag ventes et kraftig stormsenter å treffe kysten av Norge, og kan føre til ytterligere innstillinger og utfordringer for kysttrafikken. Reisende med Hurtigruta og Hurtigbåten bes følge trafikkmeldinger på hhv. Hurtigruten.no og ATB.no for anløpsoppdateringer.

Vi oppfordrer samtidig båteiere om å sikre fortøyninger, flyteinnretninger og løse gjenstander ekstra godt. Det kraftige uværet er ventet å vare utover lørdag, i følge Yr.no.

Igangsetter reparasjoner ved Vanvikan

Nå starter reparasjonsarbeidet etter uværet som påførte hurtigbåtanlegget på Vanvikan større skader. Den siste uken har det blitt utført flere inspeksjoner og det foreligger…

– Vi redder liv

Redningsselskapet utførte til sammen over 8000 oppdrag i 2022. I Trondheimsfjorden er det redningsskøyta RS 129: “Une Amundsen” som rykker ut i nøden. Redningsskøyta RS…

Se alle