Nye rutetider for Hurtigruten

Denne sommeren endrer Hurtigruten sine avgangstidspunkt for sørgående rute fra Trondheim.

Endringene betyr at vi ikke lengre vil se to hurtigruteskip i havn i Trondheim omgangen. I følge kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege, skyldes årsaken både miljømessige og sikkerhetsmessige hensyn: 

– Både av navigasjonsmessige og sikkerhetsmessige hensyn er det negativt å ha to skip inne i kaien samtidig. Risikoen for uønskede hendelser øker når det er to skip inne i havna samtidig, som lett kan unngås ved å endre rutetidene og la skipene være alene inne til kai, uttalte han tidligere i vinter til Adresseavisen. 

Samtidig vil skipene etterhvert få anledning til å koble seg på landstrømsanlegg. Dette betyr reduserte klimautslipp mens skipene ligger til kai.

Endringer i seilingsplanen

Om lag 1000 passasjerer besøker Trondheim daglig med sørgående og nordgående rute. Fram til i dag har Hurtigruten blåst i sin karakteristiske lur klokka 10 og 12 for å markere avgang fra Trondheim andre kystdestinasjoner.

Fra og med i dag vil vi derimot Hurtigrutens sørgående rute kaste loss kl. 09.45 og møte nordgående rute som legger til kai kl. 10.00. Her blir skipet liggende til kl. 13.15. 

Se oppdatert seilingsrute her.