Ny lagerhall i Orkanger skal løse utfordringene til Elkem

En lagerhall på 2070 kvm (BTA) er satt opp ved havnen i Orkanger. Nå er den offisielt i drift.

Hjullaster uten last kjører inn i en lagerhall
Lagerhallen gir rom til at hjullastere enkelt kan kjøre inn og ut med «big-bags» av trekull. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn

– Vi har vært i kontakt med Elkem Thamshavn og Elkem International over lengre tid. De har vært tydelig på at de vil øke andelen trekull i smelteprosessen, hvor en lagerhall vil kunne være med på å redusere andelen fossilt kull, forklarer eiendomsforvalter, Anita Bjørnbeth ved Trondheim Havn IKS.

Den moderne lagerhallen skal ivareta Elkem sine behov for mellomlagring ved havnen. Bjørnbeth har fungert som prosjektleder rundt oppføringen av lagerbygget.

– I år ligger de an til å frakte 30.000 stykk med «big-bags» inn og ut av havna, med en stigende trend for hvert år. De har sett nytten av å bruke sjøveien over lengre tid med stor stabilitet.

En «big-bag» med trekull tilsvarer ca. 600 kilo. De kommer gjerne inn på større skip for videre distribuering på mindre båter.

– Godt fornøyde kunder

Lagerområde med hall og containere ved sjøkanten
Lagerhallen har blitt tatt i bruk fra første stund. Den viser behovet for areal ved havnen i Orkanger, som har hatt høy aktivitet over lengre tid. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn.

– Vi er glad for å kunne dele at Elkem er strålende fornøyd med den nye lagerhallen. Den vil bidra inn i arbeidet deres om en reduksjon av sine CO2-utslipp.

Forrige uke ble overtakelsesbefaring av lagerhallen gjennomført.

Tilstede var Elkem som bruker av bygget, Hallgruppen AS som har utført konstruksjonen og Trondheim havn som grunneier.

– Prosjektet representerer et stort skritt fremover for utviklingsprosjekter, både i samarbeid med Elkem, men også for andre aktører med lignende behov til alle våre lokasjoner, avslutter Bjørnbeth.

BN Entreprenør har hatt ansvaret for grunnarbeidet.