Norwest Ship Management etablerer ny linje til Trondheim

Med to nye godsbåter i ukentlig frekvens, kan trønderske vareeiere glede seg over et enda bedre linjetilbud til Trondheim.


Det er det rogalandsbaserte rederiet Norwest Ship Management AS som nå kaster seg inn i kampen om trønderske vareeiere, og setter inn MV Carten Elina og MV Skog i ukentlig service til Trondheim.

Skipene går i fast rute mellom Swinoujscie i Polen, Hundested i Danmark og Norge hvor de anløper de fleste havner fra Fredrikstad i øst til og med Trondheim.

Roy Bårdsen, Norwest Ship Management

– Scan Baltic Service har eksistert i 9 år, men det er først nå vi forlenger ruten til Trondheim da vi har fått flere henvendelser fra nye og eksisterende kunder som etterlyser dette og vi ser på det som fornuftig i den videre utviklingen av linjen. Befraktningsmessig har linjen et svært tett samarbeid med Scan Shipping Bergen som også er medeier i rederiet. Skipene som betjener linjen er utstyrt med sideport og kran. Det vil være mulig å skipe stykkgods, prosjektlast og containere. Skipene vil også fra mars ha mulighet for å laste kjøl/frys inn sideporten, forteller Robert Bårdsen, Manager i Norwest Ship Management AS.

Norwest Ship Management AS ble etablert i 2013, en videreføring av Carten Shipping AS som ble etablert av Roy Egil Bårdsen i 2003. Rederiet er fortsatt familieeid og har i dag 70 ansatte hvorav 64 er sjøfolk. Selskapet har i dag en flåte på seks lasteskip.

Les mer om Norwest Ship Management her.  

MV Carten Elina til kai i Trondheim torsdag formiddag. Med krankapasitet på 40 tonn, sideport og mulighet til både fryselast, containere, prosjektlast og stykkgods kan Norwest Ship Management tilby et allsidig transporttilbud sjøveien.

Styrker tilbudet til regionen

Med tilskuddet fra Norwest Ship Management, blir det nå fire faste linjetilbud i uka fra Trondheim, i tillegg til containerlinjen på Orkanger, Hurtigruta og skip i løsfart til havnene i Trondheimsfjorden.

Kirsti Østensjø
Markedssjef Kirsti Østensjø ønsker flere rederi velkommen til Trøndelag.

– Det er gledelig at Norwest Shipping Management nå  etablere et linjetilbud i Trondheim.  Jo flere regulære linjer vi får, jo mer konkurransedyktig blir sjøtransporten i regionen. Jeg vil ønske Norwest Shipping Management velkommen til vår havn, og håper vareeiere i Trondheimsområdet vil benytte sjøtransport i enda større grad, sier Kirsti Østensjø, markedssjef i Trondheim Havn IKS.