Markering av sjøfolkets innsats

1.mai kl. 12 (lokal tid) oppfordres alle skip i eller ved havn til å støte i skipsfløyta for å markere sjøfolks innsats i forbindelse med koronakrisen.

Koronakrisen er krevende tider for mange. Sjøfolk spiller en viktig rolle i denne perioden med å holde hjulene i samfunnet i gang.

Det er Norges Rederiforbund og Det internasjonale rederiforbundet (ICS) som har tatt initiativet til markeringen.

– Dette er en fin anledning til å minne alle om den viktige jobben som gjøres av sjøfolk over hele verden, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund på forbundets nettsider.

– Mange sjøfolk tilbringer nå ekstra lange perioder om bord på skipene fordi det er utfordringer knyttet til mannskapsskifter. Samtidig er dette en yrkesgruppe som er lite synlige fordi de jobber langt til havs. Dette er derfor en fin anledning til å markere den innsatsen sjøfolk gjør og den viktige jobben de har med å holde internasjonal handel i gang, sier Solberg.

Følg markeringen i sosiale media under emneknaggen #HeroesAtSeaShoutout

Metrobuss kom sjøveien

Den første av i alt 58 metrobusser ankom Pir 1 i Trondheim i natt. Dette er et av mange viktige steg på veien for å nå klimamålene.

Åpent møte om Nyhavna

Onsdag inviterer Trondheim kommune og Trondheim Havn til siste status om arbeidet med utviklingen av en helt ny bydel på Nyhavna.

Trondheim Havn støtter årets TV-aksjon

Hvert år ender åtte millioner tonn plast i havet. Trondheim Havn støtter det viktige arbeidet med å bekjempe forsøpling av havet, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.…

Se alle