Hurtigrutas nye hybridskip i Trondheim

I dag kan du se Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten i Trondheim.

MS Roald Amundsen omtales som banebrytende både innen design og teknologi. Som det første ekspedisjonsskipet i verden er Roald Amundsen helelektrisk på hybridteknologi.

Bli med ombord i MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen er bygget med ny og miljøvennlig hybridteknologi som reduserer drivstofforbruket med rundt 20 prosent. I kombinasjon med den unike utformingen av skroget og energieffektivisering ombord, er drivstofforbruket og CO2-utslippet betraktelig redusert sammenliknet med de tradisjonelle skipene i Hurtigrutas flåte.

MS Roald Amundsen er designet av Rolls-Royce i samarbeid med den anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.

Utforsk skipet


Som førstegangsanløp, fikk Roald Amundsen overlevert crest, en vekomstplakett med Trondheims kommunevåpen. F.v. Havnevakt Anita Johansen og Andre Fagerdal.
Kaptein Kai Ingebrightsen tok hjertelig imot crest fra Trondheim Havn.

Metrobuss kom sjøveien

Den første av i alt 58 metrobusser ankom Pir 1 i Trondheim i natt. Dette er et av mange viktige steg på veien for å nå klimamålene.

Åpent møte om Nyhavna

Onsdag inviterer Trondheim kommune og Trondheim Havn til siste status om arbeidet med utviklingen av en helt ny bydel på Nyhavna.

Slik ivaretas smittevernet på havna

Smittesituasjonen utvikler seg time for time, og Trondheim Havn arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med utbrudd av COVID-19. Her finner…

Se alle