Fasjonabelt besøk i havna

Denne helgen har vi en ærverdig dame på besøk. Den britiske seilskuta "Eye of the wind" har rukket å runde 100 år og kan vise til en imponerende filmkarrière.

Skuta het opprinnelig «Friedrich» og ble bygget som handelsskip i Tyskland for å gå i fart mellom Europa og Sør-Amerika. Skonnerten ble også brukt for transport i det baltiske hav og nordsjøen, og tjente som fiskeskute på sommerstid.

I 1973 forbarmet en gruppe seilskuteentustiaster seg over den gamle damen og tok henne med på ekspedisjoner. Fortsatt legger skuta, som har hjemmehavn i Tyskland, med en eksklusiv gruppe betalende passasjerer ombord.

The Blue Lagoon er blitt en kultklassiker for filmelskere verden over.

Mange vil kanskje kjenne igjen skuta fra klassikeren Blue Lagoon (1980) der Brooke Shields og Christopher Atkins hadde hovedrollen. Blant andre mer eller mindre kjente filmer der skuta også kan sees, er White Squall (1996) av den kjente regissøren Ridley Scott, Tay Pan (1986) og Nate and Hayes (1983) med Tommy Lee Jones.

Denne helgen kan du se henne til kai på Pir II i Trondheim før de vender sørover igjen på søndag.

Eye of the wind for fulle seil.

Metrobuss kom sjøveien

Den første av i alt 58 metrobusser ankom Pir 1 i Trondheim i natt. Dette er et av mange viktige steg på veien for å nå klimamålene.

Åpent møte om Nyhavna

Onsdag inviterer Trondheim kommune og Trondheim Havn til siste status om arbeidet med utviklingen av en helt ny bydel på Nyhavna.

Slik ivaretas smittevernet på havna

Smittesituasjonen utvikler seg time for time, og Trondheim Havn arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med utbrudd av COVID-19. Her finner…

Se alle