Bli med å feire kystrutens 130-årsjubileum

Hurtigruten og Havila seiler i dag kystruten – 130 år etter første avgang. Dette feires med åpne skip 2. juli.

Den 2. juli 1893 kastet kaptein Richard With og skipet DS Vesteraalen loss i Trondheim med kurs nordover mot Hammerfest. Med både gods, passasjerer og internasjonale gjester om bord ble transport langs norskekysten etablert.

Portrettfoto av ung mann
Kommunikasjonsrådgiver Felix Seifert bekrefter at han vil delta på feiringen førstkommende søndag. Foto: Maria Undheim/Trondheim Havn

– Kystruten har spilt en avgjørende rolle i å knytte kystnasjonen Norge sammen. Vi er derfor stolt av å kunngjøre en feiring med Hurtigruten og Havila som seiler den historiske kystruten.

– Milepælen markeres på søndag, der vi har lagt til rette for at publikum kan delta på festlighetene til Hurtigruten, sier kommunikasjonsrådgiver Felix Seifert ved Trondheim Havn IKS.

Den store feiringen finner sted i Trondheim på MS Polarlys sørgående (06:30 til 9:30) og MS Nordlys nordgående (09:45 til 12:45) skriver Hurtigruten i en pressemelding.

De vil ha anløp på Pir 1, kai 2 i Trondheim på jubileumsdagen. Her tilbys det bursdagsfeiring om bord med kake og forfriskninger for alle interesserte.

Markering i Trondheim

Hurtigruten Vesterålen som ligger til kai
MS Vesterålen er et av skipene i flåten til Hurtigruten som jevnlig har anløp ved Trondheim Havn. Her tilkoblet med landstrøm ved kai 2, Pir 1. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn.

For anledningen markeres nordgående anløp med blant annet levende musikk fra fiolinist, Åse Våg Aaknes. Anløpet er forventet klokken 09:45 søndag 2. juli.  

– Vi vil benytte anledningen til å takke Hurtigruten og Havila for deres kontinuerlige samarbeid og bidrag til havnevirksomheten, og vi er glade for å kunne fortsette å støtte den viktige driften av kystruten, forteller Seifert.

Transport- og passasjerskip på vei ut fra havn
MS Castor er et av skipene i flåten til Havila, som er en av to tilbydere som seiler Kystruten langs Norgeskysten. Foto: Felix Seifert/Trondheim Havn

Havila har ingen anløp til Trondheim på jubileumsdagen, men stiller med åpne skip i Bergen og Kirkenes.