Aqua Nor 2019: Verdens største messe for aquakultur-tech

Siden 1979 har Aqua Nor vært et viktig internasjonalt møtested for akvakulturnæringen. Her møtes fiskeri- og havbruksnæring, kompetansemiljø og teknologigründere til faglig og sosial utveksling tre dager til ende.

Messen, som kan skilte med å være verdens største messe for aquakultur-teknologi, åpnes offisielt tirsdag 21.august av H.K.H. Kronprins Haakon, men allerede mandag 20.august «tjuvstarter» det hele med et halvdagsseminar om biosikkerhet og transport av fisk.

Besøkende kan glede seg til en rekke seminarer, konferanser, foredrag og debatter med tema innen blant annet miljø, oppdrettsteknologi og havbruk. I tillegg blir det anledning til å møte utstillere fra ulike institusjoner og bedrifter på messeområdet på Nidarø. Tar du en kort spasertur til Skansen kan du også få med deg noe av de mest moderne fartøyene og flytekonstruksjonene innen fiskeri og havbruk.

De siste årene har omlag 20 000 besøkende tatt turen til Aqua Nor fra opptil 76 land.

Se hele programmet på messens egne hjemmesider.

Metrobuss kom sjøveien

Den første av i alt 58 metrobusser ankom Pir 1 i Trondheim i natt. Dette er et av mange viktige steg på veien for å nå klimamålene.

Åpent møte om Nyhavna

Onsdag inviterer Trondheim kommune og Trondheim Havn til siste status om arbeidet med utviklingen av en helt ny bydel på Nyhavna.

Slik ivaretas smittevernet på havna

Smittesituasjonen utvikler seg time for time, og Trondheim Havn arbeider løpende med beredskap og tiltak for å sikre smittevern i forbindelse med utbrudd av COVID-19. Her finner…

Se alle