Forsiden Nyheter Viste frem Trondheim for cruiseselskapene
13. september 2017

Viste frem Trondheim for cruiseselskapene

Rederirepresentanter fra flere cruiseselskap oppdaget Trondheim på sitt beste da den guidede turen tok dem gjennom Bakklandet og Nidarosdomen, til ølsmaking på veterantrikken.


Mange av representantene hadde ikke vært i Norge tidligere, da Trondheim Havn viste frem både byen og cruisekaia. Derfor ble det en opplevelse for flere å se Trondheim med turistøyne. 

Formålet med å ta representanter fra cruiseselskapene rundt byen er å jobbe aktivt med selskap som allerede anløper Trondheim, og med de som ennå har til gode å legge til havn i Trondheim.


De besøkende var heldige med været, da RIB-turen i fjorden ga dem utsikt over byen fra båt.


Obligatorisk er selvfølgelig å stanse ved sykkelheisen på Bakklandet. Representantene ble dessuten vist at eventuelle cruiseturister kan leie Segway så vel som sykkel.


Gråkallbanen, som verdens nordligste trikkelinje, er selvsagt en turistattraksjon spesifikk for byen. For anledningen var det veterantrikken som ble tatt i bruk, med behørig ølsmaking av Dahls om bord. Turen gikk deretter videre opp til Lian. 


En journalist fra Cruise Business Review var også med. Her er de alle oppstilt foran Nidarosdomen, hvor turen hadde gått fra Bakklandet og over Gamle Bybro. 


På vei fra Bakklandet til Nidarosdomen.Oversikt over de representerte cruiseselskapene:

Disse anløper Trondheim allerede: Cruise and Maritime Voyages, Aida Cruises, Silversea Cruises, Pullmantur Cruises og Norwegian Cruise Line Holding.

Disse anløper ennå ikke Trondheim: RCCL&Azamara&Celebrity Cruise Line, Crystal Cruises, Compagnie Du Ponant, Windstar Cruises, Disney Cruises.

Ellers var det til stede en journalist fra Cruise Business Review, som skal skrive en artikkel om Trondheim.