Forsiden Nyheter Vil fylle Ila med gatekunst
15. august 2018

Vil fylle Ila med gatekunst

Under Trondheim Gatekunstfestival vil ulike prosjekter og utstillinger fargelegge havne- og industriområdet på Ila.


Trondheim Gatekunstfestival er et initiativ for å sette farge på byens «glemte» rom, og gjøre kunst tilgjengelig for befolkningen.  

Lokale, nasjonale og internasjonale gatekunstnere vil dermed fylle havne- og industriområdet på Ila med gatekunst, og tilføre farger og aktivitet i et område som blant annet brukes til cruiseanløp når det er fullt på turistskipskaia. Når cruisepassasjerer ankommer kaien på Ila, vil de fremover gå gjennom gatekunst og fargerike vegger i smuget de passerer på vei inn til byen.


Skal friskes opp: Passasjen som skal ta cruiseturister innover til byen skal friskes opp og få nye farger.


Forberedelser: Her gjøres det klart for å fylle opp med nye farger og motiver på det gamle industriområdet.

 

Puster liv i byens dødrom
Også ved Ravnklo-undergangen ved Fosenkaia har byens tomrom blitt fylt med farger og kreasjoner.

Der er det arkitektstudenter ved NTNU, Arkitekthøgskolen i Oslo, Bergen arkitektskole og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet som har bygget utemøbler og andre kreasjoner i tre - samt satt farger til selve undergangen.

- Dette er et ubrukt byrom og vi ønsker å dra folk ned hit. Det er veldig fint her, sa Jiahui Yu, en av studentene, til Adresseavisen  tidligere i sommer.
 
Nå skal altså Trondheim Gatekunstfestival gjøre samme øvelse med havne- og industriområdet på Ila: Skape nytt liv rundt siloen og innkjøringen til Ila pir, og med det skape større oppmerksomhet rundt "glemte" steder i Trondheim.


Nye farger: Arkitekt Quentin Desveaux er mannen som frisket opp undergangen ved Ravnklo bru. Han skal også være med når Trondheim Gatekunstfestival går av stabelen.

Gatekunstnerne vil arbeide med prosjektene sine mellom 20. - 24. august. Lørdag 25. august inviterer de Trondheims befolkning til åpningsutstilling.

Du kan lese mer om Trondheim Gatekunstfestival på deres nettside.