Forsiden Nyheter Vellykket utstillingsåpning: Fremtidens Strandveikaia
14. september 2015

Vellykket utstillingsåpning: Fremtidens Strandveikaia

Bidragene til Europan 13 med Strandveikaia som lerret, henger nå på utstilling for alle som ønsker å ta de i nærmere øyesyn på Dora 1.


Det ble en vellykket åpning av utstillingen på Dora 1 før helgen. De 41 bidragene til årets Europan-utstilling er nå tilgjengelig for alle som ønsker å se hva unge arkitekt-team verden over ser for seg på fremtidens Strandveikaia. Valget av Trondheim var ikke tilfeldig. Trondheim er inne i en større byutviklingsprosess. Strandveikaia er en sentral del av dette arbeidet sier sekretær i Europan Norge Øystein Rø.


Fra venstre: Magne Bye Trondheim Havn, Otto Frøseth, Trondheim Havn, Bernt T. Langolf Trondheim Havn.


"Det er positivt å la unge få bidra i denne idemyldringen om fremtidens Strandveikaia", sier styreleder Otto Frøseth i Trondheim Havn.

Ønsket innspill om Strandveikaia

Trondheim havn er grunneier av det meste på Nyhavna, og søkte sammen med kommunen om å få delta med Strandveikaia i konkurransen."Dette er en idékonkurranse med forslag som spenner svært vidt" sier prosjektleder Per Arne Tefre ved byplankontoret i Trondheim kommune.


Foto: Varaordfører Knut Fagerbakke snakket varmt om byutviklingen i Trondheim

Blåser nytt liv i E.C. Dahls lokaler

Tilstede var også Roar Hildonen som fortalte om den enorme satsningen som skal gjøres for å etablere et eget ølsenter i E.C. Dahls lokaler i Strandveien. Senteret skal kombinere god mat med øl, i tillegg til å være et kompetansesenter for ølentusiaster og bryggere. Senteret har forventet åpning i august 2016


Foto: Roar Hildonen forteller entusiastisk om det kommende ølsenteret på E.C. Dahls i Strandveien.


Europan utstillingen vil stå fram til 18.09.2015

Åpningstider: kl. 17.00–20.00 (hverdag) og kl.12.00–15.00 (lør-søn) med unntak av 16.09. kl. 18.00-20.00

Velkommen!

Emneord

europan dora 1