Forsiden Nyheter Skonnerten "Svanen" ankommer Trondheim onsdag
24. juli 2018

Skonnerten "Svanen" ankommer Trondheim onsdag

Onsdag 25. juli kl 12 kommer skonnerten «Svanen» til Trondheim og legger til ved Fosenkaia hvor den blir liggende fram til fredag 27. juli. Mannskapet om bord er veteraner som har tjenestegjort i Forsvarets internasjonale operasjoner.


Veteranforbundet SIOPS (Skadde i internasjonale operasjoner) arrangerer Veteranseilas med skonnerten «Svanen» fra Bergen med start 16. juli og ankomst Trondheim 25. juli kl 12.00, før de returnerer til Bergen med ankomst 5. august.SIOPS er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre skadde veteraners livssituasjon, helsemessig, sosialt og økonomisk. Målet er at alle veteraner skal komme helt hjem. Veteranseilasen ønsker å bidra til en positiv utvikling for skadde veteraner, men også en utfordring og opplevelse for livet.

Under oppholdet i Trondheim blir det åpent skip og en offisiell markering på Kafé Skuret torsdag 26. juli kl. 1700 med bl.a Gisle Bruknapp fra Forsvarsdepartementet og varaordfører Ola Lund Renolen.


Fakta:
Skonnerten «Svanen» er på 98 fot og eies av Maritimt museum i Oslo og er det eneste bevarte tremastede skipet fra den norske handelsflåten. Hun ble bygget i Svendborg på Fyn vinteren 1915-1916. I 1973 ble skipet donert til Norsk Sjøfartsmuseum, og har siden seilt som «seilende leirskole» i sommersesongen.