Forsiden Nyheter Rye/Byneset: Sikkerhetssoner til sjøs under Forsvarets DV-dag
28. oktober 2018

Rye/Byneset: Sikkerhetssoner til sjøs under Forsvarets DV-dag

I forbindelse med en større styrkedemonstrasjon på Byneset i perioden 29.-30. oktober, vil det være begrenset tilgang for ferdsel til sjøs i området.


Arrangementet er ikke åpent for publikum, og publikum oppfordres til å følge anvisninger fra politi og militært personell i området. Styrkedemonstrasjonen vil bli direktesendt på NRK og Forsvaret oppfordrer publikum til å følge demonstrasjonen her.

Dette skjer under demonstrasjonen


Om lag 3000 soldater, store marinefartøyer som Johan de Witt, Karel Doorman og Dixmude samt sju fregatter, to korvetter og ti mindre båter vil delta i styrkedemonstrasjonen som betegnes som et av høydepunktene under NATO-øvelsen Trident Juncture. I tillegg vil et titalls stridsvogner og andre pansrede kjøretøy, samt 14 helikoptere og 42 fly (inkludert jagerfly, transportfly og overvåkingsfly) delta i stordemonstrasjonen.

Demonstrasjonen vil foregå for en eksklusiv gjesteliste som fra egne tribuner vil følge iscenesettingen av tolv scenarioer i lufta, til sjøs og på land. Det vil blant annet bli overflyging med det nye kampflyet F-35, og gjestene vil også få se soldater som stormer stranda og firer seg ned fra helikoptre.


 
Kartet markerer sikkerhetssonen som gjelder sjøveien under demonstrasjonen mandag 29. og tirsdag 30.oktober