Forsiden Nyheter Planla årets snuoperasjoner
16. april 2018

Planla årets snuoperasjoner

I forrige uke var det møte mellom aktørene som skal sørge for at årets snuoperasjoner for cruise foregår uten hindringer. De planla hvordan logistikken med tusenvis av kryssende passasjerer skal se ut.


En snuoperasjon innebærer at cruiseskip som anløper Trondheim Havn som endestasjon, tilføres nye passasjer så snart skipet er tømt for passasjerene som har vært med veien inn til byen.

Når "gamle"passasjerer skal krysse med nye i tusentalls, og fraktes til og fra Værnes med busser, er det ingen enkel øvelse å sørge for at alt går på skinner. 

Tirsdag var aktørene som skal sørge for nettopp det samlet hos Trondheim Havn for å planlegge årets snuoperasjoner.

Trondheim Havn er med og tilrettelegger for hele sju snuoperasjoner med Zenith i 2018, som innebærer at oppimot 60 busser settes i sving for å bringe passasjerer inn, eller ut av byen, og til ekskursjoner.

- Jeg er veldig glad for at det var så mange deltakere på møtet, og at vi også har fått snakket med de som ikke kunne stille som også deltar i snuoperasjonen, som Clarion, sier cruisekoordinator i Trondheim Havn, Maria Kühnl, og legger til at en slik omfattende logistikkøvelse må planlegges godt i forkant:

- Teamet består kun av folk som har vært med på snuoperasjonene før. Det er likevel fint å gå gjennom rutinene igjen siden vi ikke hadde snuoperasjon i fjor, sier Kühnl.De som var på møtet og deltok i planleggingen av årets snuoperasjoner var:
Avinor
Trondheim Havn
DB Schenker (bagasjetransport)
Guideservice (Visit Trondheim)
Pirsenteret
Securitas
Boreal 
European Cruise Service