Forsiden Nyheter Ny flytebrygge til "Jens Bye"
17. oktober 2017

Ny flytebrygge til "Jens Bye"

Flytebrygga på Skansen er ferdig montert og snart operativ for den nye redningsskøyta "Jens Bye" – en av verdens raskeste i sitt slag.


Trondheim Havns driftsavdeling og Marina Solutions AS er ferdig med arbeidet med ny flytebrygge for Redningsselskapets nye båt, "Jens Bye", på Skansen. 

Med Redningsselskapets investering i ny redningsskøyte som skal trafikkere i Trondheimsfjorden, oppsto behovet for et nytt fortøyningsanlegg.

Prosjektet har bestått i å etablere to betongbrygger med en total lengde på 30 meter parallelt med eksisterende kaifront. Anleggsarbeid, bortfrakting av gammel installasjon, trekking av pæler, nedslåing av nye stålrørspæler og montering av betongpontongene er ferdigstilt. 


Flytebrygge til redningsskøyta "Jens Bye", på Skansen.

Tilrettelagt for kajakk
 

Den ferdige bryggen er fullt utrustet med pullerter, redningsutstyr, vann og strøm tilpasset redningsskøyta. I tillegg er det også etablert en kajakkplattform i tilknytning til brygga som gjør det enkelt for kajakker å legge til og fra. I prosjektet inngår dessuten en sjøbod, som ennå ikke er fullført.




Plattform til kajakk er montert og klar til bruk.

Redningsskøyta bærer navnet «Jens Bye» etter grunnleggeren av Fosen Mekaniske Verksteder AS. Den er donert til Redningsselskapet av Jens Byes datter Anna-Synnøve Bye og hennes familie.


"Jens Bye", Redningsselskapets 164. redningsskøyte har fått eget, fast tilholdsted på Skansen. FOTO: Redningsselskapet