Forsiden Nyheter Markedsfører Frøya som cruisedestinasjon
27. februar 2018

Markedsfører Frøya som cruisedestinasjon

Fra og med i år skal Trondheim Cruise Network Mid-Norway SA markedsføre Frøya som cruisedestinasjon i Trøndelag.


Trondheim har sett en økning i cruiseanløp de senere år, og med 90 anløp og opp mot 170 000 passasjerer, er 2018 dermed et rekordår for cruise. Cruisekoordinator i Trondheim Havn, Maria Kühnl, forklarer at det er flere grunner til at det nå satses på Frøya som cruisedestinasjon.

Vil utvikle tilbudet: Maria Kühnl er cruisekoordinator i Trondheim Havn,
og ønsker et bredt og variert tilbud til turistene i hele Trøndelag.


- Vi har allerede hatt ett anløp på Namsos i 2016, og i 2018 skal vi ha to anløp av rederiet Phoenix Reisen. Namsos har ennå ikke blitt markedsført, men det viser seg at rederiene har ønske om å finne flere nye destinasjoner.

- På visningsturen i fjor sommer hvor Trondheim tok imot elleve representanter fra cruiserederier, fikk vi blant annet tilbakemelding på at de med mindre skip, som må ligge til kai på Ila når de store cruiseskipene ligger på Turistskipskaia, også gjerne vil ligge på den best plasserte kaien, sier Kühnl.


En annen opplevelse: Muligheten til å legge til kai på Frøya gir et variert tilbud også innen "explorer"-segmentet. FOTO: MARIUS RUA/TRØNDELAG.COM 

Vil ta hele Trøndelag i bruk

Derfor er det et alternativ å spre skipene på flere områder, for å gi en bedre opplevelse for turistene. Kühnl forteller at den lange veien gjennom Trondheimsfjorden også er en bøyg for flere rederier, og gjør at mange i stedet omgår Trondheim for heller å bevege seg nord- eller sørover langs kysten.

Derfor er det også god interesse for Frøya som destinasjon, og TCNMs markedsføring av øya som et nytt alternativ langs Norskekysten, medfører at mindre skip snart kan anløpe kaien på Nordhammarvik. Kaien på Frøya administreres av Trondheim Havn, og er godkjent for cruiseanløp.

I år ble cruisekoordinatoren i Trondheim Havn ansatt i en full stilling, som gir kapasitet for å utvide Trøndelag som cruisedestinasjon. Explore Hitra har blitt medlem i cruisenettverket og tilbyr utflukter til det samme turistsegmentet som potensielt vil legge til kai på Frøya. 

- Næringsforeningen på Frøya er også koblet på, og jobber med å gjøre det samme for utflukter der, forteller Kühnl, som legger til at hun ser frem til å utvikle hele Trøndelag videre som en helhetlig destinasjon.