Forsiden Nyheter Åpen bru og Trondheim maraton
2. september 2018

Åpen bru og Trondheim maraton

Lørdag 1. september ble Trondheim maraton arrangert. Dessverre ble løpet ødelagt for enkelte av deltakerne da Svingbrua på Skansen ble åpnet. Adressa har kommentert denne hendelsen, og Trondheim Havn er omtalt til å ha en rolle.


Åpning av Skansen bru styres i sin helhet av Bane NOR, og Trondheim Havn er derfor ikke involvert i bruåpning av denne eller av Skansen jernbanebru. Dersom en båt allikevel tar kontakt med Havnevakta for bruåpning, så vil denne bli bedt om å ta direkte kontakt med Bane NOR.

En del av traseen til Trondheim maraton gikk i Brattøra-området, der det samtidig ble gjennomført en snuhavnoperasjon for cruiseskipet Zenith. På grunn av denne snuhavnoperasjonen har det vært flere møter mellom Trondheim Havn og arrangørene av Trondheim Maraton.

I disse møtene, og i annen kommunikasjon med arrangøren, har det blitt presisert at arrangøren selv må ha kontroll over bruene som maratonløypa skal passere. Dette ble sist presisert skriftlig, torsdag 30.august, til arrangøren. En del av løypa passerte Svingbrua på Skansen.

Adresseavisen har oppdatert sin omtale av hendelsen, og i senere oppdateringer har Bane NOR erkjent at de har ansvaret for åpning av Svingbrua.

Selv om det er viktig at ansvaret plasseres riktig, så synes Trondheim Havn det er trist at enkelte løpere fikk løpet sitt ødelagt.