Forsiden Utvikling Uterom Brattørkaia

Uterom Brattørkaia og Trondheim sentralstasjon

Sist oppdatert 19.04.2017
Uterommet rundt Brattørbassenget og Trondheim Sentralstasjon skal omformes og bli en mer integrert del av Trondheim sentrum. Plan- og designkonkurransen for området er nå avgjort. Vinnerforslaget Himmelspeil ønsker å gjøre Brattørkaia til Trondheims blå bydel, gjennom grep som store vannflater, reflekterende materialer og kunstige regnbuer.

Brattørkaia
Vanntrapp foran det kommende kongresshotellet (Alle illustrasjoner: Team SLA)
Brattørmoloen
Brattørmoloen med nedsenkede relieff som samler regnvann.

Det mest karakteristiske inventaret i de nye byrommene er himmelspeilene. De utføres i glatt, lys betong, og på de som hever seg over terrenget monteres det polerte plater i rustfritt stål på én eller flere av sidene. Installasjonene er romskapende, varierer i høyde og utstrekning, og kan brukes til alt fra alminnelig sitteplass og liggestol til lekemøbel for barn, bmx-ryttere eller skateboardere. De nedsenkede relieffene samler regnvann (se illustrasjonen ovenfor) og virker dermed også som himmelspeil.

Stasjonsplassen
Stasjonsplassen.

Dokumenter

  Helhetsplan
  Disposisjonsplan