Siste nytt fra Trondheim Havn


Forrige uke måtte spoleskipet Deep Energy forlate havna på Orkanger fordi kaien måtte frigjøres til andre skip. Etter fire dager på motordrift ute i Orkdalsfjorden fikk skipet legge til på Turistskipskaia i Trondheim. Det er en lite ønskelig situasjon for Technip som eier skipet.
DSCF9187.JPG
Krigsseilerne hadde en helt spesiell rolle under andre verdenskrig. Frigjøringdagen markerer avslutningen på et tøft kapittel for sjøfarten.
DSCF9256.JPG
Søndager og helligdager vil det bli ny åpningstid grunnet endringer i togtider. Nytt tidspunkt disse dagene er kl. 14.00 - 14.25
Skansen bru.jpg
To av verdens største offshore-skip har lagt til kai i dag; North Sea Giant på Verdal havn, og Deep Energy på Trondheim havn. Begge inngår i Technips flåte.
North Sea Giant.jpgI april utløp høringsfristen for reguleringsplanen for Grønøra vest. Det er kommet mange høringsuttalelser til Orkdal kommune, som også Trondheim Havn går gjennom for å vurdere hvordan planen kan forbedres.
RO fra nordvest_ALT2_TH.jpgFra våren til midten av juni er det hekkesesong for måker. Det er i denne forbindelse viktig å være oppmerksom på hvilke retningslinjer som gjelder for håndtering av måker som hekker der du ferdes.
Måke.jpgBlueye er dine øyne under vann. Snart er undervannsdronen, Pioneer, klar for verdenshavene.
Blueye foto.jpgTrondheim har for lengst markert seg på verdenskartet når det gjelder autonom skipsteknologi. Torsdag var den tyske TV-kanalen ZDF på besøk for å lage reportasje om den pågående forskningen i havneområdene.
Filmcrewet i gang.jpgSommeren 2019 er det igjen duket for et kystkulturstevne med yrende båt- og folkeliv i kanalhavna i Trondheim. Da er det over 20 år siden sist Kystlaget Trondhjem samlet tradisjonsbåter fra Norges kyst.
Kystens Landsstevne 1997.jpg
Nå er Norges første hekkeplattform bygget og klargjort for storskarven som kommer til Trøndelag i mars og april.
DSCF8634.JPG
Vis nyheter