Forsiden Nyheter Trøndersk Matfestival åpnet i Ravnkloa
30. juli 2009

Trøndersk Matfestival åpnet i Ravnkloa

Klokken 11 i dag var det et yrende folkeliv i Ravnkloa. Amfiet var tettpakket av trondhjemmere og turister. Inn rodde fem båter fullastet med grønnsaker fra Frosta og Fosen. Med det var femte utgave av Trøndersk Matfestival i gang.


Tettpakket amfi

Fylkesordfører Tore O. Sandvik og trondhjemsordfører Rita Ottervik ønsket velkommen da startskuddet for årets matfestival gikk i Ravnkloa. Trøndersk Matfestival arrangeres i år for femte gang, i Tordenskjoldsparken og Kongens gate i Trondheim.

Det var historisk sus over oppstarten i Ravnkloa, som etter å ha blitt fylt opp med tilskuere på landsiden snart også fylte seg opp med robåter og seilbåt på sjøsiden. Fra «Trondheims kjøkkenhage» Frosta og Fosen hadde fartøyene med seg friske grønnsaker, som ble løftet på land i trekasser, akkurat som i gamle dager. Mannskapet om bord var selvsagt korrekt antrukket i autentiske klær.

Trøndersk Matfestival varer til og med lørdag, og arrangeres av Oi! Trøndersk mat og drikke.

Grønnsaker fra Frosta
Ordfører Rita Ottervik og fylkesordfører Tore O. Sandvik står klare til å ta imot ferske gulrøtter fra Frosta, overlevert av Frosta-ordfører Lars Myraunet.

Grønnsaker losses
Mannskapet losser grønnsaker som skal brukes under matfestivalen.

Grønnsaker fra Fosen
Grønnsaker fra Fosen ankommer i denne flotte seilbåten.