Forsiden Nyheter To av verdens største offshore-skip til havn
5. mai 2017

To av verdens største offshore-skip til havn

To av verdens største offshore-skip har lagt til kai i dag; North Sea Giant på Verdal havn, og Deep Energy på Trondheim havn. Begge inngår i Technips flåte.


Nordsjø-kjempe i Verdal


Førstemann ut, MS North Sea Giant, la til kai i Verdal havn natt til fredag. North Sea Giant - er som navnet tilsier - ingen småbåt med sine drøyt o.a. 160 meter lengde og 18 151 bruttotonn.  Skipet konstruert for brønnintervensjon og subsea konstruksjonsarbeider som legging av kabel og rør, utføre ROV-oppdrag mv.

North Sea Giant vil ligge til kai i Verdal havn fram til mandag, da det skal hente rørstruktur hos Aker Kværner som skal ut til Nordsjøen.

Se skipets datablad her.North Sea Giant til kai i Verdal havn.

Verdens mest avanserte rørskip i Trondheim


M/S Deep Energy er et av de største og mest avanserte rørleggingsfartøyene som noen gang er bygget. Skipet er ventet til cruisekaia i Trondheim rundt kl. 12.00 i dag og skal spole rør for Technip på Orkanger 20.mai. På grunn av kapasitetsutfordringer på kai i Orkanger, vil skipet ligge i Trondheim inntil videre.

Deep Energy har to store spoler som hver kan ta 2800 tonn rør. Technip har selv utviklet leggeutstyret på akterdekket, og kan tiltes fra 90 – 30 grader.


Se skipets datablad her.


Rørskipet skal ligge i Trondheim i påvente av ledig kai på Orkanger