Forsiden Nyheter Stor tro på ro/ro
9. februar 2017

Stor tro på ro/ro

Med ny rute, nye skip, ny terminal og nye eiere på laget, er troen på framtida også fornyet for Nor Lines.


Ny rute fra kontinentet


På tampen av fjoråret lanserte Nor Lines en ny linje fra fastlands-Europa; Continental Line. Denne ruta skal betjenes av Nor Lines to nye skip, Kvitebjørn og Kvitnos, og går direkte fra Eemshaven til Vestlandet og nordover. Linjen tilbyr kort ledetid og kapasitet til å frakte roro-last, containere og prosjektlast inn til Trondheim, og fra Trondheim til Nord-Norge og kontinentet.


- Dette gir oss anledning til å rendyrke det vi er gode på og kan tilby gode priser, forteller Kenneth Bratt, regionsjef i Nor Lines Midt-Norge.


Ro/ro mest effektivt


 Det er særlig Ro/ro-last som er aktuelt for den nye Continental Line.

- Ro/ro-last gir bedre utnyttelse av både båt og kai. Har du lasten på vekselflak er det raskere håndtering og kortere liggetid enn ved annen last. Derfor vil vi satse på ro/ro-konsepter i årene som kommer, sier Bratt.

Nylig flyttet Nor Lines inn i nye lokaler på Pir 1. Med større terminal har Nor Lines enda bedre lagerplass å tilby sine kunder. 

Positiv til nytt eierskap


Islandske Eimskip ønsker å kjøpe Nor Lines. Rederiene avventer nå behandling i konkurransetilsynet for et mulig oppkjøp. Bratt tror om dette går gjennom vil gi ny giv i selskapet og et større fokus på utvikling av et godt rutenett mellom Norge og resten av Europa.


- Eimskip er risikovillige med langsiktige perspektiv. De kan tilføre kompetanse og ressurser som vi ikke har hatt tilgang til tidligere. Ved et godkjent oppkjøp vil dette styrke tilbudet vårt, mener Bratt.


Kenneth Bratt og Nor Lines er godt innstallert i sitt nye terminalbygg på Pir 1.