Forsiden Nyheter Samskip på plass i Trøndelagsregionen med Nor Lines
26. september 2017

Samskip på plass i Trøndelagsregionen med Nor Lines

Islandskeide og nederlandskdrevne Samskip sluttførte for kort tid siden oppkjøpet av Nor Lines AS, og er nå i gang med å videreutvikle integrerte tilbud. Gjennom oppkjøpet suppleres rute- og terminalstrukturen særlig med kapasitet for Nord-Norge.


Det ble tirsdag denne uken avholdt møte i Vareeierforum Region-Midt der Samskip/Nor Lines fikk anledning til å presentere sine forbedrede tilbud til forumets medlemmer. Ønsker du å bli medlem i Vareeierforum? Trykk her.Presentasjonen ble holdt ved managing director – Norway Samskip/Nor Lines, Are Gråthen, til stede var også Jan Inge Aurheim fra Nor Lines. 

Samskip og Nor Lines' terminal- og rutesystemer vil bli koblet sammen og det interessante spørsmålet vil være hva vil dette bety for vareeierne i Trøndelagsregionen. Nor Lines' havneterminal i Trondheim ligger strategisk plassert på Pir I i sentrum.

- I Trondheim møtes alle våre servicer via skip, bane og biltransport. Vårt fokus vil derfor være å øke aktiviteten i Trondheimsfjorden i tiden fremover, sier Are Gråthen.

Samskip vil nå arbeide for å virkeliggjøre ambisjonen om å inkludere Trondheim i nettet av havner som anløpes av containerskip. For å oppnå målsettingen har de to strategiske satsningsområder:
  • Nor Lines anløper Trondheim ukentlig med kombinasjonsskipene Kvitnos og Kvitebjørn. Samskip vil utnytte containerkapasiteten på disse skipene som en integrert del av sitt omfattende system av multimodale nettverk.
  • Samskip benytter i dag jernbane og vei for å betjene marked i Trøndelagsregionen. For å understøtte veksten i sjøtilbudet vil en legge om til framføring med sjøtransport inn til Trondheim, da under forutsetning at det gir kundene rett servicenivå. 
Med Samskips overtagelse av Nor Lines vil konkurransesituasjonen i Trondheimsfjorden kunne bety et bedre tilbud for vareeiere som benytter og kan tenkes å benyttes containerfrakt på sjøveien fremover.Samskip og Nor Lines vil også fokusere på godsfrakten via Hurtigruten da det ligger et stort potensiale for å videreutvikle konseptet.

Samskip er et stort fullintegrert logistikkonsern som har vokst betydelig gjennom både oppkjøp og vekst de siste 15 – 20 årene. Samskip er fra før til stede på Vestlandskysten gjennom terminal, containerlinje, og med reeferskip.

Vareeierforum – et forum for deg som ønsker å se din logistikk i sammenheng med andre virksomheter i vår region! Les mer om Vareeierforum her.