Forsiden Nyheter Hendelser på Nyhavna
12. september 2017

Hendelser på Nyhavna

Med egen lysløype viser lyskunstner Pekka Stokke og gatekunstner Jørgen Sellevold vei gjennom kulturnatta på Nyhavna. Nok en gang inviteres publikum til et program som engasjerer, inspirerer og utfordrer gjennom musikk, kunst og debatt.


Endre Forbord, produsent for årets Hendelser på Nyhavna, lover festivalstemning på havna med blant annet matservering fra foodtrucks i et midlertidig parkområde skapt av Rambøll på Strandveikaia.  

- Vi inviterer til konserter med Los Horribles, Anti-Lam Front, Døden og Black Moon Circle. Og musiker Rhys Marsh åpner studioet for publikum. Strandveikaia Kulturkollektiv byr på seg selv med utstillinger, musikalske innslag og kulturkafé. I tillegg til dette åpner flere aktører dørene til sine lokaler for publikum og tilbyr kurs, utstillinger og demonstrasjoner av sin virksomhet, forteller Forbord. 


Humans of Nyhavna

Hendelser på Nyhavna lever videre
Trondheim vokser og de gamle industri- og havneområder på Nyhavna skal utvikles til byformål.  Første skritt på veien ble vedtaket i 2016 om en ny kommunedelplan for bydelen. Samme år initierte kulturaktørene med Circa Teater i spissen til kulturmønstringen Hendelser på Nyhavna. Det er bakgrunnen for årets arrangement under årets Kulturnatt. 

- Vi ønsker å fokusere på de kvalitetene og verdiene i byutvikling som ikke alltid direkte kan måles i kroner og øre, men som er unike – ikke bare for Nyhavna, men for byen og for fellesskapet. Derfor har vi i år lagt årets Hendelser på Nyhavna til Kulturnatt – og knyttet oss nærmere byen og resten av kulturlivet, forteller Kristin Solhaug Næss, prosjektleder for byutviklingsprosjektet En Blå Tråd og koordinator for kulturnatta på Nyhavna.

En bydel som engasjerer

Et eget formiddagsseminar er viet til fremtidens bydel og prosjektgruppen under årets Hendelser på Nyhavna har hentet inn foredragsholdere fra Danmark, Sverige og Finland som deler sine erfaringer fra store utviklingsprosjekt i sentrale industriområder i våre naboland.  

- På Nyhavna har vi en unik mulighet til å utvikle en hel bydel etter bærekraftprinsippet. Vi har nærheten til vann, naturområdene på Lade, en unik kulturhistorie, spennende byrom, et rikt kulturmiljø og folk som engasjerer seg for området. Vi ønsker å inviterer til en felles diskusjon om hva som må til for å lykkes, og hvilke utfordringer vi står ovenfor. Dette er ikke en diskusjon om hvor havna skal ligge, og heller ikke et folkemøte, men en dag for å se på hvilket potensiale Nyhavna har som arena for nyskaping i fremtiden, understreker Solhaug Næss. 

Både formiddagsseminaret og kulturarrangementene på kvelden er gratis og åpen for alle. 

Praktisk informasjon


• Se program samt nedlastbare bilder for årets Hendelser på Nyhavna her
• Se egen påmelding for fagseminaret her
Her finner du Nyhavna.


Kontakt: 

Koordinator: Kristin Solhaug Næss | Byplankontoret, Trondheim | tlf: 995 02 491
Produsent: Endre Forbord | Totem Productions