Forsiden Nyheter Får cruisebesøk 17.mai i 2018
16. august 2017

Får cruisebesøk 17.mai i 2018

Nykommeren MSC Meraviglia tar turen til Trondheim på selveste nasjonaldagen neste år. 4500 turister vil strømme til folketogene i Midtbyen.


Alle cruise som anløper Trondheim for første gang mottas med musikk, bunadskledt vertskap og sjokolade. Denne dagen blir det dog helt spesielt. Denne gangen kan turistene vente seg en festkledd by med folketog og korps – og kanskje får de også selv delta på festen?

- Det blir en kjempeopplevelse for turistene, og kanskje vil de anbefale en tur til Norge og Trondheim i mai til andre etter dette. Norges måte å markere nasjonaldagen er ganske unikt i verdenssammenheng, og dette blir nok en eksotisk og unik opplevelse for mange, sier cruisekoordinator Maria Kühnl.

- For de mange tyskerne om bord vil nok nasjonaldagen oppleves ekstra spesiell. Tyskere feirer ikke nasjonaldagen sin privat og kjenner ikke til følelsen av å feire det å være tysk i fellesskap, forklarer hun.

Krevende logistikk


Med 85 innmeldte anløp og nærmere 150 000 ventede cruiseturister er det nok å gjøre for vår cruisekoordinator.  Å organisere aktiviteter for turister på selveste nasjonaldagen kan være ekstra krevende for logistikken.

- Det må en del folk i sving for å gi cruiseturistene et fint møte med Trondheim, og oppleve en sømløs dag med aktiviteter og transport. Vi trenger oversikt over folketogets rute slik at vi kan planlegge busstransport og turistrute. I tillegg må det fortsatt tilrettelegges for de tradisjonelle turistaktivitetene. De fleste kommer til Trondheim for aller første gang, og forventer å se Nidarosdomen, Bakklandet, museer og de mange andre severdighetene vi har å by på, selv om det er nasjonaldag, forteller Maria.

Flunkende nytt skip


MSC Meraviglia er det nyeste tilskudd i MSC Cruises – familien, ferdigstilt i mai i år. Den 315 meter lange damen har en kapasitet på 5 700 passasjerer i tillegg til mannskap på drøyt 1500. Med eget badeland om bord, galleri, spa, treningssenter og handlegate om bord burde alt være tilrettelagt for et bedre opphold til sjøs. I tillegg kan skipet skilte med den verdenskjente showfabrikken Cirque du Soleil.

Se mer om skipet her.


MSC Meraviglia ble ferdigstilt i mai 2017. Skipet er med sine 315 meter og 171 598 bruttotonn det største skipet som er bygget av et europeisk rederi. Skipet hadde sin jomfrutur i juni i år.


Det er en egen vannpark ombord til glede for store og små.