Forsiden Nyheter Cruisesesongen er i gang!
22. februar 2017

Cruisesesongen er i gang!

Årets første cruiseskip er på plass og med det er cruisesesongen i gang!


Det er den kjente traveren AIDACara som åpnet cruisesesongen. Det er først og fremst tyskere som har tatt sjøveien til Trondheim denne gangen. Cruisesesongen starter stadig tidligere, og Trondheim er et eksotisk reisemål på ruta.

- Trondheim Cruisenettverk har arbeidet knallhardt for å etablere Trondheim som et yndet turistmål også på vinterstid, og vi ser at vi lykkes når vi allerede i februar kan ønske de første turistene velkommen, sier cruisekoordinator Fabiola Herfjord.

AIDACara er storesøsteren i AIDA-familien, og første skip i AIDACruise sin flåte. Også AIDABella, AIDASol og AIDAVita finner veien til Trondheim i år.

Fornøyd med været


 Herfjord har, sammen med tre verter i nasjonaldrakt,  nylig tatt i mot 1298 passasjerer i tungt snødrev på Ila Pir. Men det affiserte ikke turistene.

- Mange bemerket at det snødde og virket fornøyde med været. En del av opplevelsen med vintercruise i Norge er  for mange forbundet med snø, og da var det jo flott at vi kunne levere, sier Herfjord.

På grunn av utbyggingsarbeid av Pirbadet har vi tatt i bruk Ila som cruisekai denne gang.

-  Turistskipskaia på Brattøra er tilgjengelig igjen i midten av mai, og sommercruiseskipene vil i all hovedsak legge til kai her, forklarer Herfjord videre.

Aida Cara skulle egentlig anløpt Trondheim i morgentimene onsdag, men på grunn av operasjonelle forhold om bord, ble det meldt om endringer i planen. Avreise skjer som planlagt kl. 14.00 i dag.


Følg cruisebesøkene på FacebookSent i tirsdag kveld anløp Aida Cara Trondheim Havn. Avreise skjer kl. 14.00 i dag.


Vertskapet var på plass og utstyrte turistene med kart og sjokolade på veien.